Mocka Muffins
2011-07-29
19:47:38
Kategori: Cupcakes
Design - Fanny Winkfield, fannyskakburk | 2011

Kategori: Cupcakes
Blev sugen på choklad muffins idag så gjorde några mocka muffins. Första gången jag prövade receptet.

2 1/2 dl vatten
3dl socker
125g smör
2msk kakao
2msk kaffepulver
3 3/4dl självjäsande mjöl (eller 3 3/4dl + 1 1/2tsk bakpulver)
2 ägg
150g mörk choklad
150g smör
2msk ljus sirap

1. Häll vatten och socker i en kastrull och hetta upp försiktigt under omrörning tillss allt socker löst sig.
2. Rör ner smör, kakao och snabbkaffet och låt koka upp. Sjud blandningen i ca 5 minuter, ta bort från värmen och låt svalna.
3. Vispa ner mjölet, bakpulvret och äggen i den svala chokladblandingen tills den blir slät. Häll upp smeten i muffins formar. Grädda i ugn i 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna.
4. Gör glasyren. Smält chokladen, smöret och sirapen i ett vattenbad. När allt är smält ta bort från värmen och låt svalna. Kyl sedan blandingen tills den tjocknar. Bred ut på muffinsen.

Choklad Fondant!
2011-07-26
22:07:32
Kategori: Bakverk

Kategori: Bakverk
Är gästerna påväg men du har inget att bjuda på? Då är Chokladfondant en snabb och god bakelse!

Design - Fanny Winkfield, fannyskakburk | 2011

Första gången jag gjorde chokladfondanter var i skolan och det var en stor hitt bland eleverna!
35g kakaopulver
Portionsformar
1. Sätt ugnen på 175 grader, ej varmluft.
2. Smält chokladen i ett vattenbad.
3. När chokladen har smält lägg i smöret och vänta tills det smält.
4. Blanda snabbt ihop ägg och socker i en skål, du ska alltså inte vispa det vitt utan bara röra ihop det.
5. Häll chokladen i skålen med ägg och socker, blanda ihop.
6. Blanda mjöl och bakpulver i en skål.
7. Sikta ner mjölet ner i smeten och rör försikigt ihop det.
8. Smöra portionsformar och fyll de 3/4 av de med smet.
9. Ställ in i ugnen i cika 5-10 minuter. En fondant ska ha en knäckigt skal och sedan en väldigt kladdig insida.
10. Ta ut fondanterna. Du kan nu, som vanligtvist görs på restauranger, ta ut fondanterna ur formarna och sedan sikta kakao över de eller så kan du, som jag, låta de vara kvar i formarna och ha på kakao.

TIPS! Om du inte gillar kakao smaken så kan du blanda i lite florsocker.

Hallon små kakor
2011-07-14
14:16:00
Kategori: Små kakor

Kategori: Små kakor
Blev sugen på kakor idag så jag gjorde några och här receptet.
Design - Fanny Winkfield, fannyskakburk | 2011
2dl vetemjöl
½dl potatismjöl
½dl socker
100g rumstempererat smör
Valfri sylt (Hallon valde jag)

1. Blanda alla ingredienser antingen med maskin eller händerna i en skål.
2. Svep in degen i plastfilm och ställ in i kylen i 45 minuter.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Rulla degen till en korv och skär sedan upp lagom stora kakor, cirka 1cm tjocka. Placera ut på en plåt och tryck en liten grop med fingret i varje kaka.
5. Lägg en liten klick med sylt i hålen på kakorna.
6. Ställ in i ugnen i cirka 12minuter.
7. Låt svalna och servera!

Äggfria Chocolate Chip Brownies
2011-07-12
14:41:06
Kategori: Cupcakes

Kategori: Cupcakes
Hur många gånger har man inte ställt sig i köket för att baka och sedan upptäcka att det inte finns några ägg? Antingen så kan du gå och köpa nya eller, om du är lika lat som jag, så kan du göra något utan ägg. Här är ett recept på äggfria brownies!


1. Blanda 1 dl av vetemjölet med vattnet i en gryta. Låt koka tills det blir tjockt, konsistensen ska vara som en gröt. Låt svalna helt i kylskåp.

Design - Fanny Winkfield, fannyskakburk | 2011

200g ljus blockchoklad
1¼ dl hackade nötter (om du önskar)
1¼ dl hackade nötter (om du önskar)

1. Blanda 1 dl av vetemjölet med vattnet i en gryta. Låt koka tills det blir tjockt, konsistensen ska vara som en gröt. Låt svalna helt i kylskåp.
2. Smält smöret.
3. Ta av smöret från plattan och rör ner kakaopulvret. Rör ner den kalla mjölblandningen tillsammans med sockret.
4. Sikta ner mjöl och bakpulver i smeten.
4. Sikta ner mjöl och bakpulver i smeten.
5. Hacka choklad i så stora bitar du vill ha, rör ner i smeten.
6. Rör ner nötter om du vill ha dem med.
7. Häll i smörad panna (ca 20*30 cm) eller dela upp i cupcakes formar.
7. Häll i smörad panna (ca 20*30 cm) eller dela upp i cupcakes formar.
8. Grädda sedan i 175 grader i 20-30 minuter.
9. Servera som de är eller med en liten klick grädde.

Mini semester!
2011-07-04
21:06:00
Kategori: The CupCakeCompany

Kategori: The CupCakeCompany
Hej alla!
Design - Fanny Winkfield, fannyskakburk | 2011
Jag åker på en liten roadtrip imorron och kommer inte hem förrens på måndag. Därför kan jag inte lägga upp några recept under den veckan. Hade tänkt att baka idag men hade inte tillräckligt med tid. Jag kommer däremot göra ett tidinställd inlägg där jag visar min lilla "bakhylla". Inlägget kommer komma upp i slutet av veckan!
Blogg.se vill inte ladda upp bilder så därför kan jag inte skriva inlägget :( Ni får helt enkelt vänta en veckan.
Ha det super bra så hörs vi snart!
P.S. Funderar på att lägga upp ett recept på kladdkake brownies med nötter och chokladbitar i när jag kommer hem....hur låter det?
Chokladbollar
2011-07-02
14:02:00
Kategori: Bakverk
Design - Fanny Winkfield, fannyskakburk | 2011

Kategori: Bakverk
Om du inte gillar fett, choklad eller socker så är det här inget för dig, men om du, som jag, ÄLSKAR alla tre så är chokladbollar det bästa som finns!

150g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
2 msk kaffe eller vatten
4 ½ dl havregryn
Pärlsocker eller kokos

1. Rör ihop smör och socker i en bunke.
2. Tillsätt resten av ingredienserna, havregrynet sist!
3. Häll upp pärlsocker/kokos i en djup skål. Börja rulla mellanstora bollar, rulla de i pärlsockret/kokosen. Lägg sedan på en platt tallrik.
4. Låt de stå i kylen i en timme...om du orkar vänta!
